måndag 4 oktober 2010

Subventionerad könsstympning.

Kan nån förklara för mig varför  det är tillåtet att skära bort delar av könet om det är det manliga könet det handlar om. Det finns  varianter av kvinnlig könsstympning som inte ger större skada. Samma typ av ingrepp som i bland utförs av plastikkirurger på kvinnor som vill bli lite snyggare. Så varför finns denna skillnad i synsätt?

Många försvarar den manliga könsstympningen med att det handlar om religionsfrihet och att "...det är bättre att det utförs av proffs".

Men både kristna och muslimska urkunder ger stöd till barn och hustrumisshandel. Är det då religionsfrihet att få slå sin fru och sina barn? Samma argument kan användas och det är helt OK i vissa kulturer. I bibeln står "Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand." Kan jag hugga av min hustrus hand själv eller är detta utföras av samma proffs som i dag omskär pojkar? Det handlar ju om min religionsfrihet!

Självklart ska inte våld utövas mot någon. Inte ens mot små pojkar som ska introduceras till en religion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar